Duyuru

Collapse
No announcement yet.

500 TL ve Daha Az Bütçe Aralığı İçin Bas Gitar Önerileri

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Alışveriş 500 TL ve Daha Az Bütçe Aralığı İçin Bas Gitar Önerileri

Bu fiyat aralığındaki bas gitarlar hakkındaki sorularınızı, tercihlerinizi, burada paylaşalım.
    Son güncelleyen yutup123458; 22-08-2011, 11:17.

Herkese merhaba, bir arkadaşım bas gitar çalmak istiyor ve kursa başlıyacak oda benim gibi gitarının %50sinin Slipknota çalışmasını istiyor.

Gitara en fazla 500TL

Amfiye en fazla 200TL verebilecek bir bütçesi var.

Saygılar.

Yorum

500 tl ve altı bütçe için 0 olarak yeni başlayanlar için olan gitarları alabilirsiniz.ben cort ab4 ve ibanez 10w amfiyi tavsiye ederim.ibanezin 10w amfisi çok kullanışlı ve sizi uzun süre idare edecek bir amfi(evde çalmak şartı ile sahnede yetersiz olduğunu duymuştum).cort ab 4 aktif i tercih ederseniz oda yeni başlayan bas gitaristler için kullanışlı ve hoş bir gitar niteliğinde.gülağacı sap bence mükemmel.çok sağlam ve dayanıklı bir ağaç türüdür gül ağacı.
      benim önerilerim bu yönde yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Yorum

Bass gitar almak istiyorum, ama tam olarak ne istediğimi bilmiyorum.

Merhaba,

Yıllar önce klasik gitar çalmaya başlamıştım, ilerde akustik veya elektroya başlamak hayalleri ile, şu an 19 yaşındayım, lgs, öss devresini yeni atlattım diye bilirim. Şuan yurt dışında Viyana'da öğrenciyim ve 3 hafta sonra annem gelecek. Bir bass gitar almak için sanırım elimdeki en uygun zaman. 3 hafta bir gitar seçmek için iyi bir zaman, ancak bu sömestir başımı ağrıtabilecek tek sınavda bu 3 hafta içinde sonucunda çok fazla vaktim yok. Sizden istediğim bana başlangıç noktası olarak istediğim türde çalabileceğim uygun fiyatlı bir gitar önermeniz.

Ne tür çalmak istiyorum ve niye bass gitar istiyorum.

Biraz iri birisiyim, itiraf ediyorum şişmanım. Parmaklarım biraz kalın ve etli. Klasik gitar çalarken parmaklarımın diğer tellere değmemesi için büyük efor sarfediyorum. Bass gitarın telleri arasında daha büyük boşluk olması denediğim kadarı ile işimi kolaylaştırıyor. Üstelik şu ana kadar en beğendiğim gitar soloları da bass gitar soloları. Bu sebeplerle bass gitar çalmak istiyorum

https://www.youtube.com/watch?v=45or5ZVW9Jw istediğim bu tarz bir solo çalmak. Ancak anlış bulmadıysam arkadaş Ibanez SR500 kullanıyor ve mydükkan dan bulduğum kadarı ile 1.000tl civarı bir fiyatı var. mümkünse bana bu tarz bir şeyler çalabileceğim bir gitar önerirmisiniz? ve bu tarza ne isim verildiğini söylerseniz sevinirim.

Birde bass gitar bu tarz çalmaya ne kadar uygun?

İlginiz için teşekkür ederim.
        Son güncelleyen yutup123458; 18-01-2010, 10:47.

Yorum

Açıkçası ordaki solo çok karakteristik bir bas gitar gerektirmiyor diye düşünüyorum.
          Tam olarak dinlediğin veya çalacağın tarzı belirtirsen sevinirim.Şimdi burdaki videodaki solo cidden çok belirleyici olmadı. Metal,rock,blues,caz vs. ilgilendiğin bir tarz varsa söylersen yardımcı olabiliriz.
          Ama hep böyle solo atarım,öyle çok aşırı istediğim bir ton yok dersen açıkçası hemen her bas gitar gidebilir sana. Metalik,sert tınılı veya "kemik" tonlar istersen ibanez baslara veya yamahanın bb serisi hariç diğer serilerine bakabilirsin. Ama yok tatlı tonlar isterim dersen fender jazz bass lara bakabilirsin. İstediğin özellikleri (tip,renk,ton vs.) ve tarzını belirtirsen daha rahat yardımcı olabiliriz.
          Ayrıca Viyana'dan mı alacaksın gitarını? Türkiye fiyatına göre önerdiğimiz bir bas orda daha ucuz olabilir Yoksa biz yine mydukkandan mı öneri yapalım?
          Son güncelleyen Ç. Bartu; 17-01-2010, 22:42.

Yorum

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.

Sanırım cevabımı aldım "Açıkçası ordaki solo çok karakteristik bir bas gitar gerektirmiyo". İnternette araştırdığımda bir çok basın çok tok bir sesi vardı, bu tarz bir şeye izin vermeyecek, ama elbette doğru kullanıldığında müthiş olabileceği kesin.

Alttaki düğmelerden ayarlanabiliyor sanırım ton, bu sayede de istenen şey çalınıyor. Yanlış mıyım?

Dinlediğim tarz genelde soft müzikler veya rock müzikler, gothic te dinliyorum arasıra. Ama çalmak istediğim müzikler soft(slow) şarkılar(sanırsam tatlı tonlar oluyor). Gitar konusunda amatör olduğum için derdi mi de anlatamıyorum Şöyle söyleyeyim, çok gürültülü müzikler isim veremeyeceğim ama kardeşimin dinlediği bateri patlatır müzikler çok hoşuma gitmiyor(Bazen dinliyorum ama genelde pek kaldıramıyorum). Gitar çalarken genelde loş odamda hafif çakır-keyf tıngırtılar(arpej genelde) çalmak çok hoşuma gidiyor . Bir grupta çalmak istesemde bunu yapacak hale gelmem uzun zaman alacak bu sürede gene böyle olucam. sanırım bu tatlı tonlar oluyor.

Türkiye/mydükkan fiyatları benim için yeterli olur. Fender Jazz ların biraz fiyatlarına baktım da ben daha ziyade 100-200€ arası birşey (sadece gitar için) düşünüyorum. belki biraz 200 ün üzerine çıkarım, 10-20 euro fazla verip çok daha iyi bir şey almak varken ama mümkün olduğunca daha uygun bir şey.

"İstediğin özellikleri (tip,renk,ton vs.) ve tarzını belirtirsen daha rahat yardımcı olabiliriz."
            Kastettiğin dış görünüş mü?
            Evet ise, siyah yuvarlak hatlı bir gitar iyi olur
            Son güncelleyen yutup123458; 18-01-2010, 10:48.

Yorum

Cort ab4,ab5,t34,t35,c4H
              İbanez gsr200,gsr09 ltd
              Yamaha rbx 270J
              Gibi gitarlar gözüme çarptı o fiyatta. İbanezin o basslarını kullandım ama çok beğenmedim.Yani cort ab4 ibanez gsr200 den iyi bir bass. Cort ya da yamaha düşünebilirsin. music123.com a da bakmanı öneririm,yurtdışından alacaksın madem orada fiyatlar daha ucuzdur

Yorum

bugün bir tane müzik dükkanına gittim, şehirde bildiğim iki yerden biriydi, gerçi muhtemelen yeri dolayısı ile biraz pahalıdır. Viyana üniversiteinin bir kampüsünün karşısında ana kampüsünün 200-300 merte arkasında ve şehrin merkezinde sayılır. (şehir merkezi pahalı biraz :S) ibanez gsr 180 veya 200 emin değilim 200€, cort ab4 262€ idi sanırım pahalı fiyatlar dimi. Yarın sabah evime yakın bir yer var oraya bakıcam, biraz daha şehrin dışındayım o yüzden merkeze göre fiyatlar daha düşük umarım orda da öyledir.

Yorum

Çok uçuk fiyatlar değil aslında. ama ben ab4 ü öneririm sana

Yorum

*** benimde meyilim ab4 e yönelik, yarın almanca hocama sorucam, oğlunun gitar çaldığını söylemişti, büyük ihtimal gitarı birlikte almışlardır, daha da ucuza bulurum umarım. tek korkum kazıklanmak, türkiyede bir insanın gözünün içine bakınca kazıklayıp kazıklayamıyacağını %90 kestirebiliyorum, burda insanların gözlerine basınca bir şeyler hissedemiyorum dün bir yerde görmüştüm, gitar alınırken dikkat edilcekler diye iyice yazmışlardı. onlara dikkat edicem artık birde bütün arkadaşlarımı alırım cortlarda arıza çıkma ihtimali yüksek mi?

Yorum

Genelde ab4 ler sorun çıkaran aletler değil. Yani o fiyattaki bütün basslar birbirine yakındır.
                      Çok uç fiyatlar söylememişler,veya mydukkandaki ytl fiyatlarını oyroya çevirerek fiyat hesabı yapabilirsin

Yorum

bugün sonunda bildiğim ikinci dükkana baktım, adamın verdiği fiyatlar

cort ab4 ü katalogda bulamadık,sanırım tam adı değil,
                        cort action A4 vardı, normal fiyatı 269, adam bana indirim yaptı 239 olur dedi

birde ilk girince 249 a fender jazz bass dedi, squire jazz bass aslında, internetten biraz baktım fender in yan kuruluşu imiş, ama fender kalitesindemi gerçekten? bir yerde fender jazz bass alana kadar her bassçıyı çok iyi götürür yazıyordu.

yorumlarını bekliyorum

Yorum

benim sana tavsiyem ibanez gsr-200 arkadaşım başarılı bir gitar kullandım cort la arasında fark var ama karar senin
                          Son güncelleyen yutup123458; 22-01-2010, 00:07.

Yorum

gsr200 ve cort arasında ne gibi farklar var? bir de squier nasıl?

cevabın için ayrıca teşekkür ederim

Yorum

Gsr-200 alacağına ab4 öneririm.
                              Ton olarak ikisi de aynı,ancak ab4 ün klavyesi çok daha rahat ve 24 perde, ibanez gsr 200 22 perde ve klavyesi biraz daha etli.
                              Squier mi? Çin üretimlerine bulaşma .

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X